Az esküvő során a legtöbb kelléknek különleges jelentősége van, sok mozdulat és programpont előre meghatározott forgatókönyvet követ, és van, ahol már az esküvő előtt is egy kis varázslattal igyekeznek megalapozni az események gördülékeny menetét.
Üvegtemetés
A szélsőséges időjárásáról ismert amerikai délen különös szokást találtak ki a rossz idő távoltartására. A menyasszonynak és a vőlegénynek meg kell látogatniuk esküvőjük helyszínét, pontosan egy hónappal a nagy nap előtt, hogy fejjel lefelé elássanak egy üveg helyi eredetű whiskey-t. Az ital persze nem marad ott örökké, a ceremónia alatt vagy után kiszabadíthatják
Eltenni a torta tetejét
Sok helyen szokás, hogy az ifjú pár félreteszi a torta tetejét, és lefagyasztják, hogy azután az első gyermekük születését ünnepelve fogyasszák el. A hagyomány onnan ered, hogy régebben az esküvői torta elsősorban a termékenység jelképe volt, így kötődött a gyermekáldáshoz, mely többnyire a házasságtól számított első évben bekövetkezett. Az újdonsült házasok ha nem a gyermekszületéskor, akkor az első házassági évfordulójukon fogyasztották el az édességet, és felidézték az esküvőhöz kötődő, kellemes emlékeket.
Hétköznapi esküvők
Kevesen akadnak, akik inkább hétköznapra teszik az esküvőjüket, de nem mindig és mindenhol volt ez így. A huszadik század elején az angolszász területeken egyáltalán nem részesült előnyben a hétvége a nagy nap szempontjából, sőt. A Fehér Ház 1903-as etikettkönyve szerint a hétfő, a kedd és a szerda volt a legáldásosabb nap az esküvőre, a szombat viszont kimondottan szerencsétlennek számított, de hogy pontosan miért, annak eredete homályba vész.
Forrás: ridikul.hu